top of page

Tussen Ons:
dialogische praktijken

52384158087_c001b59110_k.jpg

© Latifa Saber, wpZimmer

Kunstenaars-coaches: Sarah John (Aus), Katrien Oosterlinck (B), Elvira Crois (B)

Participatief labo

Nederlands- en Engelstalig

Dit labo richt zich op de ruimte tussen ons: van kunstenaar tot kunstenaar, van kunstenaar tot deelnemer, van deelnemer tot kunstenaar, van deelnemer tot deelnemer, van mens tot mens.

We kijken naar dialogische praktijken als kunstvorm, zowel in de visuele kunsten en podiumkunsten. We doen collectieve experimenten voor dialoog en er is ruimte om jouw dialogische voorstellen of creaties te ontwikkelen.

Een atelier voor:

  • kunstenaars die werken of willen werken met dialogische praktijk als kunstwerk zelf of als een stap in het creatieproces 

  • docenten en facilitatoren die willen experimenteren met verschillende dialoogvormen

  • iedereen die nieuwsgierig is naar de ruimte tussen ons en op zoek is naar een verdieping van de vaardigheden van samenkomen, uitwisseling en luisteren

Max 10 deelnemers

Sarah John is afkomstig uit Australië, woont tussen België en Denemarken en is coartistiek directeur van Art of Listening. Ze werkt als performer, regisseur, ontwerper, maker en trainer en werkt graag samen, in verschillende vormen, aan projecten die zich bezighouden met grote vragen.

www.art-of-listening.org

Katrien Oosterlinck maakt participatieve voorstellingen op het snijvlak van dans en beeldende kunst. Ze ontwerpt spelinstructies en scenografieën voor sociale ontmoetingen. Ze nodigt haar publiek uit om grenzen en verbindingen te verkennen via lichaams- en beeldtaal. Kunst wordt zo een middel voor een bewuste, kwalitatieve en andere vorm van ontmoeten.

www.spatie.info

Elvira Crois is onderzoeker, curator van leerprocessen en dramaturg. Als postdoctoraal onderzoeker in kunsteducatie (VUB), onderzoekt Elvira hoe participatieve kunsten werelden creëren en hoe dergelijke kunstpraktijken bijdragen aan de wereld daarbuiten. Diens onderzoeksinteresses zijn participatieve praktijk, performer training, somatische en collectieve stilzwijgende kennis en activisme.

https://researchportal.vub.be/en/persons/elvira-crois

bottom of page