top of page

OVER ONS

REFLEXIE_DANS_Zac-3260.jpg

© Piet Vranckx

Na bijna 30 succesvolle edities van de Zomeracademie organiseren De Veerman en Destelheide nu ook een Winteracademie.

Waarom?

Omdat de artistieke honger groot is, erg groot.

Omdat de winter een periode van rust is, waarin we op onszelf terugplooien en het licht van binnen naar buiten brengen. En omdat vanaf 26 december de dagen weer wat langer worden.

 

Tijdens de Winteracademie krijg je vijf dagen en vier nachten om je weg te zoeken naar hoe je je verhaal kan vertellen. Want dat is de rode draad van deze artistieke werkweek: Dialoog. Verhalen en hoe ze vertellen in beweging, beeld, woord … alle mogelijke kunsttalen. En zoals je van ons gewend bent: niet de uiteindelijke creatie is van belang, maar de weg ernaartoe.Algemene en artistieke leiding
Tijl Bossuyt (intendant voor De Veerman)

Jaël Muls (Destelheide)

Anchor 1

De Veerman is een artistieke plek waar uit liefde voor en het rotsvaste geloof in de kunsten mensen worden uitgedaagd en gestimuleerd om andere oevers te verkennen.


Het Veerman-team richt zich over heel Vlaanderen op verschillende kunstdisciplines: dans, beeld, theater, media, muziek, letteren ...

De havens waar De Veerman aanlegt zijn bewoond door kleuters, kinderen, jongeren, volwassenen, nieuwe en oude Belgen, buitengewone doelgroepen ..., kortom: alle rijke schakeringen van een gediversifieerde samenleving.

De Veerman is erkend onder het kunstendecreet van  het Vlaams ministerie van Cultuur als kunstenorganisatie met een focus op participatie en educatie.​

De Veerman

Unknown-1.jpeg

Destelheide is een uniek verblijfscentrum voor jeugd, kunst en creatie in Dworp, met een duidelijke visie: middenin het groen een inspirerend en verrijkend verblijf bieden aan jongeren, jeugdwerkgroepen, onderwijsinstellingen en socio-culturele organisaties uit binnen- en buitenland.

Dharts, opererend vanuit Destelheide, is de kunsteducatieve dienst van Destelheide.
Dharts bouwt een kunstzinnig leefklimaat uit in Destelheide door het organiseren van repetitieweken voor artiesten, inspirerende tentoonstellingen, artistieke vormingen, projecten met Brusselse organisaties en internationale ontmoetingen.

Destelheide

logo_destelheide_Q.jpg
KASK CONSERVATORIUM HOGENT HOWEST.jpg

in samenwerking met

met de steun van

vlaams over.png
bottom of page