top of page

Illustreren: van storyboard tot prentenboek

Kunstenaar-coach: Jan De Kinder

2021-07_19_ZomerAc_BEELDEND_A7RIII__Bestandsnaamachtervoegsel_(nummer)-4.jpg

© Piet Vranckx

Beeldend atelier

Nederlandstalig

 

Hoe vertaal je je verhaal in beelden? Wat met de tekst daarbij? De wisselwerking tussen beeld en woord? Wat vertel je, wat niet? Hoe laat je het onbewuste en het toeval toe in je verhaal?

We experimenteren met verschillende tekentechnieken en tasten zo onze grenzen af. Het accent ligt op het creëren en minder op afgewerkte resultaten. Zo proberen we tot een storyboard en een aantal op zichzelf staande illustraties voor een prentenboek te komen. We werken analoog. Het teken- en het schrijfplezier staan altijd voorop. Tekenervaring is niet noodzakelijk, authenticiteit en de goesting om te durven tekenen wél.

Max 12 deelnemers

Jan De Kinder debuteerde in 2002 als schrijver met het prentenboek Mathilde. Sindsdien verscheen zijn werk in 18 talen. 

Voor het prentenboek ‘Rood’ werd hij geselecteerd voor ‘The Original Art’, door de US Society of Illustrators als een van de ‘best children’s books of 2015’. Het boek werd wereldwijd opgepikt. Samen met Stefan Perceval (HETGEVOLG) bewerkte hij Rood tot een succesvolle theatervoorstelling.

Zijn laatste  boek ‘Mijn oma’ werd genomineerd voor de Leesjury, de Biënnale van Bratislava en de Boon voor kinder- en jeugdliteratuur.

Nu toert hij met de circusvoorstelling ‘Ondersteboven’. Deze voorstelling maakte hij samen met zijn dochter Marth en met Piet Van Dycke als regisseur.

www.jandekinder.be 

bottom of page