top of page

Dans/ een eigen bewegingstaal

Kunstenaar-coach: Nick Robaey

IMG_4670_edited_edited.jpg

Bewegingsatelier

Het lichaam als instrument, de muziek en ruimte als onze partners. In de Winteracademie toont Nick je hoe je in het lichaam en in de muziek duikt, en sensaties zoekt die je vormgeeft in dans. Hoe je precisie, lichtheid en muzikaliteit kunt combineren en zo dichter bij je eigen dansstijl geraakt.


We gaan werken aan techniek, specifieke bewegingen, spelvormen, groepscomposities en vooral duidelijk afgelijnde improvisaties (instant composities). We gaan dansen, veel dansen met muziek als grote inspiratiebron om onze gevoeligheid en aandacht te vergroten. Ons instrument sterker en ritmischer maken met hoge dosis energie en plezier. Een zoektocht in ons lichaam om iets te vinden buiten het lichaam. Nicks doel is om de deelnemers concrete tools mee te geven die ook naast de dansstudio bruikbaar zijn. Of hoe je dans meeneemt in het dagelijkse leven.


“Waar ik om geef is, doen wat ik graag doe”, zegt Nick Robaey. “Dat is bovenal wat ik met jullie wil delen: de passie voor bewegen, voor ons lichaam en het dansplezier. So, let’s dance!


Iedereen is welkom, ongeacht je achtergrond en niveau. Wel noodzakelijk is een flinke dosis goesting en nieuwsgierigheid om mee te gaan in de trip van muziek en dans.

Max 12 deelnemers

IMG_4610.JPG

Nick Robaey is professioneel danser, muzikant en atleet uit Oostende. Opgeleid als basketballer besloot hij na zijn studie in kinesitherapie en sport het basketbalveld in te ruilen voor de danswereld. Hij trad op in theater en dans met onder meer Ilse Oostvogels , Nicole Kohler en Elie Tass (i.s.m. Passerelle). Nu danst hij bij de befaamde compagnie Not Standing van Alexander Vantournhout. Daarnaast blijft hij werken met zijn belangrijkste mentor Martin Kilvady en aan eigen materiaal in dans en muziek.

  • Facebook
bottom of page