top of page

Verhalen/ magisch realisme

Kunstenaar-coach: Fikry El Azzouzi

DSC_3381_0000.jpg

Literair atelier

Een kind dat de taal van dieren spreekt, een djinn die in de huid kruipt van een mens en zich beweegt in de stad, een boom die zich uitrekt en na jaren stilzwijgen zijn krakende stem laat horen. 

Door het spel met magisch realisme verruim je letterlijk het decor waarbinnen je personages zich bewegen. Je laat een andere werkelijkheid toe, waardoor de personages op een even voelbare en concrete manier aanwezig zijn als in het alledaagse leven.

Verbeelding maakt het onzichtbare zichtbaar, het diffuse tastbaar en geeft het onhoorbare een stem. Op die manier hebben een jammerende sprinkhaan en een zeurende djinn evenveel invloed op je humeur en handelen als een lekkende kraan.

In dit atelier duiken we in het spel van magisch realisme en gaan aan de slag met onze verbeelding. We geven stemmen aan dat wat ons angst aanjaagt en we laten zien wat we zichtbaar willen maken. 

Max 10 deelnemers

DSC_4376_0120.jpg

Fikry El Azzouzi is schrijver van romans, theaterstukken, reportages en columns.

In 2010 debuteert hij als romanschrijver met het subtiele en fantasierijke ‘Het Schapenfeest’. De opvolger ‘Drarrie in de nacht’ (2014) wordt in verschillende talen vertaald en genomineerd voor de Gouden Uil en de E. du Perronprijs. ‘Alleen Zij’ (2016), is het aangrijpende slotstuk van de trilogie rond het hoofdpersonage uit de twee vorige romans.

Ondertussen schrijft El Azzouzi een tiental theatervoorstellingen. Zijn debuut, ‘IJdele dagen’ (2012) is meteen goed voor de Auteursprijs voor Podiumkunsten. Voor zowel de theatertekst ‘Reizen Jihad’ (2015) en de roman ‘Drarrie in de nacht’ ontvangt El Azzouzi in 2015 de Arkprijs van het Vrije Woord.

Met zijn gezelschap JuniorcEsAr en KVS Brussel maakt hij in 2017 het theaterconcert ‘Malcolm X’, dat de annalen ingaat als theatergeschiedenis. In 2021 wint hij de Ultima voor Letteren, in 2023 is hij curator van Theater Aan Zee.

bottom of page