top of page

Zeefdruk/ werkplaats

Kunstenaars-coaches: Els Baeten en Harmen Liemburg

Beeldend atelier

Zeefdruk is een veelzijdige en flexibele techniek waarmee krachtig grafisch werk wordt gemaakt. Door te spelen met contrast, kleurkeuze en de verschillende materialen waarop kan worden gedrukt, ben je al heel snel op weg naar een eigen handschrift. Voor je het weet, heb je een rek vol resultaten!

Door de kortere duur van de Winteracademie is enige basiservaring met de techniek een pluspunt. Als je techniek roestig is, is er echter alle ruimte om die eerst op te frissen. Gevorderde drukkers kunnen eerder opgedane vaardigheden verder oefenen en nieuwe aspecten van de techniek uitproberen.

Hoewel goed op textiel kan worden gedrukt, heeft dit proces z'n eigen voorwaarden. Om het atelier overzichtelijk te houden werken we daarom alleen op papier en karton. Er is voldoende materiaal aanwezig om op te drukken.

Zeefdrukken is fysieke arbeid: je staat, loopt en beweegt de hele dag. Je hoeft geen topfitte atleet te zijn, maar een goede lichamelijke conditie is wel een voorwaarde om in een lekker tempo te kunnen werken.

Max 10 deelnemers

Harmen Liemburg.jpg
Els Baeten.jpg

Els Baeten (Open zeefdrukwerkplaats Gezeever, Antwerpen) en Harmen Liemburg (NL) zijn beiden ervaren ontwerpers/zeefdrukkers. Binnen het kader van de praktische haalbaarheid van een tijdelijke werkplaats weten ze goed te anticiperen op de wensen en plannen van individuele deelnemers.

  • Instagram
Els Baeten
  • Instagram
Hamen Liemburg
bottom of page