top of page

Illustreren/ beeldend verhalen

Kunstenaar-coach: Jan De Kinder

DSC_3518_0000.jpg
DSC_3337_0000.jpg

Beeldend atelier

 

Van storyboard tot prentenboek


Tekenen is een taal die je kan ontdekken. We vertrekken vanuit waarneming met speelse en uitdagende oefeningen. Stapsgewijs ga je op zoek naar je verhaal in je eigen tekentaal. Met weinig of met veel beelden. Met meer of met minder woorden. Zoals een archeoloog leggen we ons verhaal bloot. 


Hoe vertaal je je verhaal in beelden? De wisselwerking tussen beeld en woord? Wat vertel je, wat niet? Hoe laat je het onbewuste en het toeval toe in je verhaal?
We experimenteren met verschillende tekentechnieken en tasten zo onze grenzen af. Het accent ligt op het creëren en minder op afgewerkte resultaten. Zo proberen we tot een storyboard en een aantal op zichzelf staande illustraties voor een prentenboek te komen.
We werken analoog. Het tekenplezier staan altijd voorop. Tekenervaring is niet noodzakelijk, authenticiteit en de goesting om te durven tekenen wél.

 

Max 10 deelnemers

thumbnail_A JanDeKinder115_(c)VickyBogaert-KLEUR.jpg

Jan De Kinder schrijft, tekent en soms staat hij op een podium. Hij studeerde toegepaste grafiek aan Sint-Lucas Brussel. In Leuven volgde hij een opleiding tekenkunst en grafiek aan het SLAC.


Aanvankelijk illustreerde Jan voor andere auteurs. Nu schrijft en tekent hij zijn eigen verhalen. In 2002 debuteerde hij als schrijver met het prentenboek Mathilde. Sindsdien verscheen zijn werk in 20 talen. Voor het prentenboek Rood werd hij geselecteerd voor ‘The Original Art’, door de US Society of Illustrators als een van de ‘Best Children’s Books of 2015’. Het boek werd meermaals genomineerd en bekroond. Samen met Stefan Perceval bewerkte Jan het tot een succesvolle theatervoorstelling.


Zijn boek ‘Mijn oma’ werd genomineerd voor De Leesjury, de Biënnale van Bratislava en De Boon voor Kinder- en Jeugdliteratuur. Nu tourt Jan met de circusvoorstelling ‘Ondersteboven’, gebaseerd op zijn laatste boek. Die maakte hij samen met zijn dochter Marth. Piet Van Dycke regisseert.
 

www.jandekinder.be 

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page